Energieleveranciers Vergelijken

  Vergelijk energieleveranciers met onze vergelijker. Kies je deal en stap direct over.

  Bespaar aanzienlijk op je energierekening

  Energie vergelijken met onze vergelijkingstool en financieel profiteren

  Energie vergelijken bij HollandLifestyle

  Dalende energieprijzen

  In de voorbije maanden heeft de energiemarkt een duidelijke neerwaartse prijstrend doorgemaakt. De prijzen van energieleveranciers zijn zelfs onder het vastgestelde maximum gezakt, waardoor consumenten tot €600 kunnen besparen op hun energiekosten. Bovendien worden aantrekkelijke kortingen aangeboden. Bekijk het actuele aanbod in de vergelijker. Raadpleeg ons advies voor meer informatie over deze situatie.

  Vanaf 1 juni 2023 zijn er enkele veranderingen doorgevoerd op de energiemarkt…

  Veranderingen in beëindigingsvergoedingen energiecontracten
  De boetes voor vroegtijdige beëindiging van vaste energiecontracten zijn herzien. Volgens de nieuwe regels zal vroegtijdige contractbeëindiging over het algemeen kostbaarder zijn. De boete is niet langer een vastgesteld bedrag op basis van resterende looptijd, maar wordt berekend op basis van de financiële schade die de energieleverancier lijdt door contractbreuk.

  Meer veranderingen

  Uitgebreider aanbod van vaste contracten en verbeterde deals
  Dankzij de aanpassingen in de beëindigingsvergoeding nemen energieleveranciers minder risico, waardoor ze weer vaste energiecontracten aanbieden, soms zelfs met loyaliteitsbonussen of cashbacks tot €310! Ook zijn er weer vaste contracten beschikbaar met een looptijd van 3 jaar. Het vastleggen van tarieven voor een langere periode biedt stabiliteit voor energiekosten.

  Nieuwe regelgeving voor welkomstkortingen en cashbacks
  Vanaf 1 juni 2023 gelden er nieuwe regels voor welkomstkortingen en cashbacks op energiecontracten. Een welkomstkorting moet binnen 2 maanden na het starten van het energiecontract worden uitgekeerd. Voorheen was hier geen specifieke termijn aan verbonden. Een cashback, soms aangeduid als loyaliteitsbonus, kan nu worden verrekend na afloop van het contract. Veel leveranciers geven de voorkeur aan een loyaliteitsbonus boven een welkomstkorting.

  Vind jouw optimale deal

  Waar moet ik op letten bij het vergelijken?

  Bij het zoeken naar een nieuwe energieleverancier is het slim om de verschillende tarieven en aanbiedingen te vergelijken. Je kunt hiervoor een energievergelijker gebruiken. Let op de volgende aspecten:

  Let op deze factoren

  Door deze aspecten goed te vergelijken, kun je de optimale deal vinden voor je energiecontract.

  Wat levert het me op...?

  Waarom is het de moeite waard om energietarieven te vergelijken?

  Bespaar tot wel €600 op je jaarlijkse energiekosten
  Met slechts een beetje tijd geïnvesteerd in het vergelijken van energietarieven, kun je gemakkelijk honderden euro’s per jaar besparen. Maak gebruik van aantrekkelijke welkomstaanbiedingen en speciale tarieven wanneer je een nieuw energiecontract afsluit.

  Het vergelijken van energieaanbieders is verrassend moeiteloos!
  Binnen enkele ogenblikken kom je erachter welke energieleverancier het meest voordelige pakket heeft. We regelen de volledige overstap, waardoor je nooit zonder stroom of gas komt te zitten.

  Overstappen zonder kosten
  Onze vergelijkingsservice is volledig kosteloos. Wanneer je ervoor kiest om via ons over te stappen, verzorgen wij het hele proces van overstappen naar je nieuwe energieleverancier. En hoe verdienen we hieraan? Wij ontvangen een kleine vergoeding van de energieleverancier voor het aandragen van jou als nieuwe klant. Deze vergoeding is gelijk bij elke leverancier, wat betekent dat we nooit een voorkeur hebben voor een bepaalde leverancier in onze resultaten.

  Direct vergelijken